Niet met de socialisten

Het overwegend katholieke en CDA-stemmende Dirkswoud kent natuurlijk wel een communistische cel. Een cel waarin voortdurend wordt vergaderd, een cel van waaruit voortdurend brochures uitgaan, die huis aan huis worden uitgevent. Ze zeggen zelf: wij zijn geen communistische splintergroepering, maar een socialistische hulpgroep. Hun adres mag ik niet bekend maken, maar we zitten aan de Noordervaart.
Hier is een van de belangrijkste woordvoeders, J. de V.: ‘Wij zijn, door de omstandigheden gedwongen, ondergronds gegaan, dat is waar. Daardoor kunnen wij niet rechtstreeks meer zorgen voor de rechten van de arrebeiers. Waarvan er nog zoveel zijn! Hun rechten, daar gaat het ons om, daar vechten wij voor. Onder onze leiding kan daar een eind aan gemaakt worden. Neem nu dit voorbeeld, dat schreeuwt om een revolutie. En reken maar dat wij dan voorin staan! Tuinder Barksen krijgt er een paar hectaren grond bij, en ontslaat meteen één van zijn beste hulpjes. Waarom, dat weten wij niet, meneer Barksen! Het zal komen door uw koelakkendom. Daardoor hebt u geen weet van de rechten van de kleine man. Maar wacht maar totdat de kleine man opstaat en, onder leiding van de revolutionaire garde, duidelijk maakt wie er nu de baas is! Dan zult u wel anders piepen, meneer Barksen!’
Ik vroeg: ‘Dat koelakkendom waar  u  het over had, dat was toch een door Stalin in 1930 uitgevonden non-probleem, dat alleen maar miljoenen doden heeft opgeleverd?’
J. de V.: ‘Wij houden Stalin in ere, meneer. Wij houden van onze Grote Vriend Aller Mensen. Hij heeft misschien op een enkel punt wat foutjes gemaakt, maar het is ook zo’n groot land! Dan is het onvermijdelijk dat er fouten voorvallen. Kijk eens positiever naar de man! Hij heeft Rusland omhooggetild vanuit een grauw moeras naar een lichtende toekomst!’
Daarop zei ik: ‘Ja, maar hij heeft mede de Tweede Wereldoorlog veroorzaakt in 1939. Hij heeft daarnaast 20 miljoen doden op zijn geweten. Dan kun je toch geen gunstige…’
Op dit punt aangekomen, werden de hoofden roder en kwader en ik besloot dat het beter was zeer snel het pand te verlaten. Met gelovigen is het altijd kwaad kersen eten.

1 reactie

  1. Als ze daar in Rusland of Georgië nog een heleboel Katjoesja’s (Stalinorgels) hebben, dus vrachtwagens met orgelachtige raketinstallaties, dan mogen ze wat mij betreft daar alle standbeelden van dat zwijn van een Jozef Stalin ermee totaal aan gruizementen schieten! Hij wantrouwde en haatte iedereen, behalve zijn ergste aartsvijand Adolf Hitler!
    Net als de huidige linkse politieke islamliefhebbers was de afschuwelijke Georgiër in 1941Oost-Indisch doof voor alle waarschuwingen van binnen- en buitenaf dat Hitler hem wilde gaan aanvallen en hij probeerde deze af te kopen met miljoenen tonnen grondstoffen en slijmerijen! Hitler gedroeg zich echter, net als tegen alle correct-linkse westerse politici voor Stalin, precies als de radicale moslimterroristen en viel Rusland alsnog aan waarbij Hitler ongeveer 30 miljoen Russen en niet-Russen afslachtte, net zoveel als dat Stalin tijdens zijn schrikbewind had vermoord!
    Feitelijk hadden zij beiden een nieuwe Total Krieg geschapen in de symbolische vorm van een mensenetende draak en hij verslond vooral miljoenen jongemannen op het slagveld, in de concentratie- en vernietigingskampen en in minderde maten honderdduizenden meisjes of vrouwen. Magere Hein, de Dood en daarmee de vierde ruiter van de Apocalyps, kreeg toen gewoon overwerk te doen dankzij de eerste drie ruiters, Oorlog, Honger en Pest, die door Hitler en Stalin erop uit werden gestuurd. Niettemin verwoestten zij beiden in Rusland duizenden kerken, kloosters, tempels en moskeeën en brachten daarbij ontelbare christenen, katholieken, protestanten, moslims e.a. om het leven!
    Hoe jammer is het eigenlijk niet dat ze in de VS standbeelden van James Finlayson, de Schotse komiek, die een groot medeacteur was van Stan Laurel en Oliver Hardy, zouden oprichten of in Groot-Brittannië of Schotland standbeelden van James Barrie, de schepper van Peter Pan. Deze twee besnorde Schotten en met hun voornaam James hebben 2000x meer recht op een standbeeld dan de vreselijke klootzak Stalin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *