Het regeringsstandpunt

Het kriebelt, natuurlijk. Wat denkt u? Natuurlijk kriebelt het. Ik was vanochtend nog op de straat, en iemand vroeg mij: kriebelt het niet bij je? Ik vroeg: wát moet er bij mij kriebelen?
Als MINISTER-PRESIDENT, schreeuwden sommige mensen. En daarop zei ik: ik ben úw minister-president, lieve mensen! En zo is het ook, natuurlijk, ha ha ha.
Ik heb me nog teruggetrokken in het Torentje, en jawel, daar heb ik mij, vanwege de eenzaamheid, eenmaal afgetrokken, misschien tweemaal, daar doe ik geen uitspraken over. Maar laat het ons maar houden op die ene keer. Jawel!
Ha ha ha!
Om op het debat van gisteravond terug te komen: ze vroegen steeds of het niet kriebelde, en ik kon ze voortdurend voorhouden: nee, het kriebelt geensweegs. Nee  hoor! Of je nu gesteund wordt door 76 betrouwbare parlementariërs of door een paar notoire criminelen – als het regeringsbeleid maar door kan gaan. Ha ha ha!

5 Reacties

 1. Ben! Waar staat die pastiche die Molovich over je geschreven heeft? Ik heb ‘m gelezen, maar kan ‘m niet meer terugvinden op Nurks. Dat is dat schan-daaaaaa-li-ge stuk waarin hij (Molovich dus) jou voor de deur van een kroeg buiten laat sch-. Nou ja!

 2. Het was geen pastiche die Molovich over mij schreef (ik hoop wel dat hij dat nog een keer gaat doen!), maar Wouter noemde dat stuk (Plan van Aanpak) van Molovich ‘een hoogeboompje’. Dat vind ikzelf teveel eer, want dan kun je elke dialoog die je ergens ziet staan ‘een hoogeboompje’ noemen.
  Dat schandalige stukje in de reacties was van de hand van ondergetekende.

 3. Men zou haast denken dat de EU-politici in Brussel een combinatie zijn van dieren die totaal niet bij elkaar passen en zelfs niet eens met elkaar kunnen worden gekruist! Zo bracht Disney in 1986 ooit een Amerikaanse tekenfilm uit, genaamd ‘The Wuzzels’, waarin bepaalde dieren een soort gekruiste mutanten waren die soms ook onbedoeld met elkaar overhoop lagen! En ik zal hieronder benoemen om welke dieren dat precies ging:

  1. Bumblelion (Hommelleeuw): Half hommel en half leeuw.

  Bumblelion ziet er meestal uit als een leeuw. Hij is een kort, gedrongen oranje bont wezen met een roze manen, donzige antennes , een leeuwenstaart, kleine insectenvleugels en horizontale bruine strepen op zijn buik.
  Hij woont in een bijenkorf, houdt van sporten, is moedig en heeft een oogje op Butterbear. Er wordt gezegd dat hij het soort is dat “zich [haast] waar engelen bang zijn om te betreden”. Hij en Eleroo zijn de beste vrienden.

  2. Butterbear (Vlinderbeer): Half beer en half vlinder

  Butterbear is meestal een beer van uiterlijk. Ze heeft een gele vacht met een witte buik, grotere vleugels dan de andere Wuzzles en korte antennes met bloemen aan hun uiteinden.
  Ze is een fervent tuinier die zachtaardig en geduldig is ondanks de gekke avonturen van haar vrienden ofschoon ze ook vrij naïef is en dan geregeld in de listen van Crock tuint.

  3. Eleroo (Oliroe): Half olifant en half kangoeroe

  Een van de grotere Wuzzles, Eleroo is paars van kleur, met de lichaamsvorm en de staart van een kangoeroe en de kop, slurf en oren van een olifant. Hij heeft een horizontaal gestreepte buidel ondanks het feit dat de zakjes alleen op vrouwelijke kangoeroes worden gevonden.
  Eleroo heeft veel moeite zich te herinneren wat hij precies in zijn zak opslaat. Hij is lief, maar gevoelig voor ongelukken / rampen en dus erg verstrooid. Hij en Bumblelion zijn de beste vrienden.

  4. Moosel (Zeeland): Half eland en half zeehond

  Moosel heeft de kop van een eland en het lichaam van een zeehond, hoewel hij ook flippers heeft als een pinniped sport. Moosel, de kleinste Wuzzle, is blauw en paars. Hij heeft een levendige verbeelding, waardoor hij steeds in monsters gelooft.
  Moosel is de jongste van de Wuzzles. Hij en Rhinokey zijn de beste vrienden.

  5. Hoppopotamus (Nijlhaas): Half konijn en half nijlpaard

  Ze wordt Hoppo genoemd door haar vrienden. Hoppo is de grootste Wuzzle. Ze is een nijlpaard met de oren van een konijn, bucktanden en een pluizige staart. Ze heeft een blauwe vacht met een paarse buik, en ze houdt van zingen en acteren.
  Hoppo is een opdringerige veeleisende diva, maar ze kan erg lief zijn. Wanneer echter taaiheid vereist is (vooral in de omgang met de gewone schurk, Crocosaur), is zij de moeilijkste van allemaal. Hoppo is verliefd op Bumblelion, maar Bumblelion heeft zijn hart gevestigd op Butterbear.

  6. Rhinokey (Aperhino): Half neushoorn en half aap

  Rhinokey is meestal aapachtig van uiterlijk. Rhinokey is een Wuzzle met een neushoornachtige snuit met een horizontaal gestripte hoorn, roze vacht en neushoornachtige benen. Hij bevindt zich in een houding die erg veel lijkt op die van een aap.
  Rhinokey is een leuke en vrolijke grapjas. Hij houdt ervan om praktische grappen te spelen die soms nogal uit de hand lopen. Hij kan irritant zijn, maar hij houdt van zijn vrienden. Hij en Moosel zijn de beste vrienden.

  7. Brat (Dwark): Half draak en half everzwijn

  Brat sputtert, huilt, lacht, schreeuwt, gromt en gromt in zijn toespraak, maar Crocosaur begrijpt altijd wat hij zegt. Net als Crocosaur is hij erg lui, vraatzuchtig en heeft hij een grote afkeer van de andere Wuzzles in combinatie met een verlangen om het beste te hebben van wat ze hebben zonder enige inspanning te leveren om het te verwerven.
  Zoals zijn naam al aangeeft, is Brat erg slechtgehumeurd en krijgt hij vaak driftbuien als hij niet zijn zin krijgt. Hij mist ook veel intelligentie en zijn incompetentie ziet zowel zichzelf en Crocosaur vaak het slachtoffer worden van hun eigen apparaten, die op hun beurt af en toe de twee doen uitvallen.

  8. Crock (Krook): Half dinosaurus en half krokodil

  Crock is de vrij forse hoofdschurk van de show en hij draagt meestel een kapiteinspet al staat hij meer als Crocosaur bekend. Crocosaur (in de serie gewoonlijk gewoon Crock genoemd ) is vrij slechtgehumeurd, lui, gemeen, onwetend, een pestkop en doet er alles aan om te krijgen wat hij wil, samen met Brat en Frizard. Hij wil altijd het beste van wat de andere Wuzzles hebben, maar wil niet de moeite nemen om het zelf te verwerven.
  En dat dit de nodige ellende betekend voor hemzelf of de Wuzzels daar zal Crock verder niets uitmaken.

  9. Frizard (Kwakkedis): Half hagedis en half kikker

  Flizard is niet bijzonder intelligent, maar hij bedoelt het goed, is vriendelijker op zijn manier dan Crocosaur of Brat, en relatief toleranter voor de Wuzzles, maar desalniettemin zeer loyaal aan Crocosaur; bij gelegenheden waarbij Crocosaur en Brat uitvallen, is het vaak aan Flizard om dingen tussen hen te proberen te repareren.
  Zijn karakter benadrukt in wezen de tolerantie van anderen met wie men niet bijzonder dicht bij staat, terwijl hij loyaal blijft aan zijn vrienden ongeacht of hun plannen moreel juist zijn of niet. Flizard verschijnt niet in elke aflevering, maar verschijnt slechts sporadisch in de hele serie.

  Als deze gemuteerde dieren nou eens de plaats van het kabinet onder Mark Rutte en de EU-politici innamen dan hadden ze vast daar in Brussel de complete tent afgebroken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *