Een lichtende toekomst!

Het worden mooie tijden voor ieder in Dirkswoud die van kippesoep houdt! Mevrouw Sara de Waard, van de vroegere Fourniturenzaak De Waard (‘Die zaak liep niet meer, dus die heb ik opgedoekt’) aan de Westerweg 73, gaat op ditzelfde adres Toktok beginnen.
Herman van der Woude van De Dirkswoudenaer: ‘We hebben besloten dat mevrouw De Waard gratis mag adverteren, eenmaal in de week, voor haar kippesoepbar Toktok. Op voorwaarde dat wij van de krant allemaal eens in de week een kom soep van haar krijgen. Ik dacht dat wij zo een win-win-situatie gecreëerd hebben.’
Sara de Waard: ‘Ik wou mijn voorraad uit de fourniturenzaak niet zomaar wegdoen – trouwens, er was toch geen koper voor – dus heb ik al die knoopjes, ringetjes, applicaties, stukjes band en koord vastgezet op mijn stoelen en tafels. Die zien er nu gezellig uit! Ik heb tien tafeltjes en veertig stoelen, en ik ben in mijn eentje, dus kun je nagaan wat een werk het was!’
En hoe gaat u het met de kippesoep doen?
‘Op maandag ben ik dicht, dan heb ik mijn vrije dag. Dinsdagochtend maak ik een grote pan Hollandse kippesoep en een grote pan andere kippesoep. De eerste week wordt dat pinda bravoe, dat is Surinaams, en dat houdt eigenlijk alleen in: kippesoep plus iets scherps plus pindakaas. De volgende week wordt het Javaanse kippesoep. De week daarna wordt het Thaise kippesoep. Enzovoorts. Maar de basis is steeds: de ouderwetse soepkip.’
Ik neem aan dat er stukjes brood bij een kom soep gaan?
‘Ja, uiteraard. De klanten mogen kiezen: wit of bruin. Een kom soep plus wat stukjes brood kost bij mij 3 euro. Want ik hoef er geen grote winst op te maken, ik doe het voor de gemeenschap.’
Hoe laat kunnen de mensen bij u terecht voor een kom kippesoep?
‘Ik ga om 12 uur open en ik sluit om 6 uur, van dinsdag tot en met zondag. Want maandag heb ik een vrije dag. Een mens moet ook zijn rust pakken tenslotte. Op maandag ga ik langs met twaalf kommen kippesoep die ik van de zondag nog overheb, bij De Dirkswoudenaer en dan heb ik ook de tekst voor de advertentie van die week bij me. Ja jongen, je moet er wat voor doen! Het is heus meer dan alleen maar de kip uitpluizen en de groenten snijden!’

3 Reacties

  1. Mevrouw de Waard, gefeliciteerd met het openen van uw kippesoepbar/restaurant en succes! Maar u hebt gekozen voor een dagzaak, sluitingstijd 18.00 uur, maar zo mist u de avondomzet, die toch het grootste deel vormt van de inkomsten van een restaurant. Kunt u niet beter sluiten om 21.00 uur? Zit dat trouwens wel prettig, met je billen op allerlei ringejes, oogjes en knoopjes?

  2. Sara de Waard: ‘Dank u, heer Reus! Een avondzaak zou betekenen dat ik personeel moet aannemen. En dat kunnen de pecunia niet betalen, dat begrijpt u ook wel. Ik probeer nu een reclamerijmpje te maken voor in de krant. Ik dacht aan iets als dit: Haal een soepje naar uw aard / Bij Toktok van Saar de Waard!
    En reken maar dat de mensen dan komen. Maar ’s avonds willen de mensen een maaltijd, niet een tussendoortje van alleen kippesoep. Dus dat heeft geen zin.
    Die fournituren zitten alleen aan de buitenkant van de zitgelegenheden.’

  3. Succes met het zoeken naar een slagzin. Mevrouw Reus blijft anders nog steeds bezorgd over haar panty’s, die haal je zo open aan knoopjes, ringetjes etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *