Russen

In een programma van de VPRO komt de bedenker van de quiz Who wants to be a millionaire (Lotto Weekend Miljonairs in het Nederlands) aan het woord. Hij vertelt dat het format aan strakke regels is gebonden en dat, als een producent het programma koopt, hij er een enorme bijbel bij krijgt. Er mag alleen van die bijbel worden afgeweken wanneer het echt niet anders kan. Zo moest in IJsland het decor veranderd worden omdat ze voor de eerste aflevering maar vijf kandidaten hadden. En zo heeft men in Rusland de zogenaamde hulplijn moeten schrappen (deelnemers aan de quiz mogen voor één vraag die ze niet weten een bekende bellen). In Rusland, zo bleek, gaven de vrienden en familieleden die door de deelnemers werden gebeld te vaak het verkeerde antwoord. Niet omdat ze het niet wisten, maar omdat ze degene aan de andere kant van de lijn liever zagen verliezen. Wat een volk.

2 responses

  1. Als er tegenwoordig, wat Rusland en de Bijbel betreft, al een vergelijking getrokken mag worden met de oorlog die Vladimir Poetin tegen Oekraïne voert dan is het wel dat de Russen zich thans net zo roofzuchtig daar gedragen als het bijbelse volk van de Midjamieten!
    Dit heidense volk, dat ironisch gelijk aan de joden, van aartsvader Abraham afstamden, streed al tijden tegen Israël en probeerden hen zelfs to afgoderij te verleiden! Zij zouden, ten tijde van hun aartsvijand Gideon, Israël in een soortgelijke puinhoop veranderen als dat de Russen in Oekraïne doen en Mariupol lijkt tegenwoordig net op Stalingrad!
    Helaas is er geen Oekraïense Gideon beschikbaar om de Russen met een klein minileger, gelijk naar David en Goliath, te verslaan en kan Poetin alleen maar zichzelf vernietigen daar hij zich aan God gelijk waagt!

    • Musa Cälil (1908-1944), een Wolga-Tartaar die tijdens WO II ooit eens aan de kant van de Russen, de Duitsers en de sovjetpartizanen had gevochten, was er echter veel te laat achtergekomen dat je in tijd van oorlog niet constant van de ene partij naar de andere moet overlopen!
      Deserteurs zijn namelijk niet altijd helden en zijn dubbelhartigheid tijdens de oorlog zou Musa Cälil op 25 augustus 1944 een enkele tocht naar de guillotine opleveren in de Plötzensee-Gevangenis van Berlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *