Russen

In een programma van de VPRO komt de bedenker van de quiz Who wants to be a millionaire (Lotto Weekend Miljonairs in het Nederlands) aan het woord. Hij vertelt dat het format aan strakke regels is gebonden en dat, als een producent het programma koopt, hij er een enorme bijbel bij krijgt. Er mag alleen van die bijbel worden afgeweken wanneer het echt niet anders kan. Zo moest in IJsland het decor veranderd worden omdat ze voor de eerste aflevering maar vijf kandidaten hadden. En zo heeft men in Rusland de zogenaamde hulplijn moeten schrappen (deelnemers aan de quiz mogen voor één vraag die ze niet weten een bekende bellen). In Rusland, zo bleek, gaven de vrienden en familieleden die door de deelnemers werden gebeld te vaak het verkeerde antwoord. Niet omdat ze het niet wisten, maar omdat ze degene aan de andere kant van de lijn liever zagen verliezen. Wat een volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *