Positieve discriminatie

‘Het kabinet beëindigt het diversiteits-/voorkeursbeleid op basis van geslacht en etnische herkomst. Selectie moet plaatsvinden op basis van kwaliteit.’ Aldus het zogenaamde gedoogakkeurd dat de heren Rutte, Verhagen und Wilders in elkaar hebben geflanst op een woensdagmiddagje onder het genot van wat flessen whiskey en kaasstengeltjes. Nou, dat begint dan lekker met dat zelfverklaarde stabiele kabinet van aanstormend premier Rutte. Komt mevrouw Kroes even binnenwaaien. Dat er een vrouwenquotum moet komen bij de vorming van het kabinet. Het komt er nu dus op aan. Heeft Rutte ballen? Durft hij, zwaaiend met zijn lul, voet bij stuk te houden.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

16 Reacties

 1. Een vrouwenquotum hahaha. “Die persoon moet minister worden want…” ademt in…
  Die persoon heeft aantoonbaar meer kwaliteit? De liefde van het volk? Gouden bergen van prestaties?
  Ademt uit: “… Die persoon heeft een kut.”

  AIAIAI BUITENSPEL NEELIE SMIT KROES SMIT WAT DOE JE NUUU????? SCHEIIIDDDSSS!!!!!

 2. Dan zal ik het even kort doen, OZ. De helft van de Nederlanders is man, de anders helft is vrouw. Ik neem aan dat diezelfde cijfers ook gelden voor de stemmers. En ik zou de stemmen wel eens geteld willen zien, naar man/vrouw uitgesplitst. Dan konden de vrouwen wel eens heel anders gestemd hebben dan we nu als uitslag hebben gezien. Maar alla.
  We krijgen nu een raar gesorteerd kabinet met 25% vrouwen. Dat is, eenvoudig, niet eerlijk. Als ik vrouw was, zou ik het bij de volgende verkiezingen wel weten: geen stem meer op CDA, VVD of PVV. Daar zit alleen maar het mannelijke klootjesvolk, dat met de baantjes wegloopt.

 3. Dat is nou juist het probleem, Molrat. Daarom lukt het ons niet om meer vrouwen aan de stuurknop te krijgen, terwijl we een meerderheid zijn. We houden van mannen, meer dan van onszelf en van onze dochters.

 4. Als ik (mee) mag bepalen waar we heen gaan dan hoef ik niet zelf te sturen, dat laat ik als het even kan lekker aan mijn mannen over.

 5. Als jij dat doet heeft niemand er last van. Als Rutte beslist een overwegend mannelijk kabinet te formeren, geeft hij een signaal af dat in deze tijden van oprukkende machisme verkeerd opgevat kan worden en nare consequenties kan hebben, die jij nooit zult ondervinden, maar een half miljoen vrouwen wel. Er is meer dan kwaliteit. Er is ook zoiets als het spin off effect om maar iets te noemen.

 6. Er is meer dan kwaliteit, dat ben ik met je eens maar voor deze minderheidsregering met een paar lastige jaren voor de boeg ben ik het er mee eens dat Rutte gekozen heeft voor ervaren en stevige mensen. Hij vond vooral mannen die geschikt waren en er zin in hadden.

  Ik denk overigens dat ook mannen prima in staat zijn om evt oprukkend machisme aan te pakken.

  Ik las vandaag een mooie stelling op twitter van Max Molovich: ‘Er zijn twee soorten mensen. Mensen die de mensheid in twee soorten verdelen en mensen die dat niet doen.’

 7. ‘Er zijn twee soorten mensen. Mensen die de mensheid in twee soorten verdelen en mensen die dat niet doen.’
  Laten we dus inderdaad beducht zijn voor de mensen die dat wel doen, en ze voor zijn.

 8. Nog even over kwaliteit: ik gebruikte dat alleen als een tegenargument. Want ìk denk niet dat je die kwaliteit niet onder voruwen had kunnen vinden: bedrijven met vrouwen aan het stuur doorstaan crisissen beter dan waar mannen het voor het zeggen hebben. Ja, ook de laatste crisis. Dus leiderskwaliteiten?

  1. Tuurlijk hebben vrouwen leiderskwaliteiten. Maar bij hen noemen we het leidsterskwaliteiten. Peuterleidsterskwaliteiten, bijvoorbeeld. En dat schijnen mannen dan weer niet te hebben. Op de crèche waar mijn zoon wel eens de dag doorbrengt is in ieder geval geen man te bekennen. Een grove schande! Je reinste discriminatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *