Het huisdier van: Jeroen Krabbé

‘Ik kreeg mijn huisdier van een goede vrind, Jim (Davies, red.). Jim had mij ontmoet tijdens de opnames van ‘Yet another movie with Jeroen Krabbé and friends’ in 1978. Jim was, en is nog altijd, een groot bewonderaar van mijn werk, niet alleen als acteur en regisseur, maar ook als schilder. Ik was het die Jim destijds geadviseerd heeft een strip met een kat te gaan maken, een advies dat hij – uiteraard – dankbaar en met veel succes heeft opgevolgd.
Odie, de naam die ik aan het hondje gaf, is een plaatje. Eén plaatje, om precies te zijn. Odie hangt in mijn atelier, hij is een steun en toeverlaat voor mij. Kijk, schilderen, dat doe je alleen, afgesloten van de buitenwereld. En het is heerlijk om zo nu en dan eens op te kunnen kijken van mijn werk en in de van bewondering stralende ogen van Odie te kijken.
Dat beestje is zo gek op mij, hij kwijlt er gewoon van.’

Berend Quest
Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven

3 Reacties

  1. Meneer Krabbé, bent u nog niet benaderd door het Nobel comité? Ik heb vernomen dat er een nieuwe categorie wordt ingesteld: De Nobelprijs voor de Jeroen Krabbé. Zeer terecht overigens! En ik durf nu al een voorspelling te doen voor 2011: ik denk dat Harry M. volgend jaar de winnaar zal zijn van de Nobelprijs voor de Jeroen Krabbé.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *