Het huisdier van Harry Mulisch

‘Het voordeel van dieren is dat zij nooit uit het paradijs zijn gestuurd. Onder dieren heb je dan ook uitsluitend heiligen. Teckels zijn daarenboven ontzettend intelligent. Intelligenter dan de meeste mensen. Ik weet niet hoeveel teckels ik heb gehad. Ongeveer evenveel als vrouwen. Dus een stuk of 300. Mijn huidige teckel heet Izzy. Hij is vernoemd naar Ischa Meijer, omdat hij naar alle waarschijnlijkheid diens reïncarnatie is. Dat zit zo: op de dag dat Izzy hier in huis kwam, was Connie Palmen op bezoek. Connie had een fles whiskey op, wilde haar sigaret aansteken en pakte mijn nieuwe teckel op in de veronderstelling dat het een tafelaansteker was. Afijn, pas toen zij mijn teckel zo vlakbij haar gezicht hield, zag ze dat het een levend wezen was. Van schrik scheet ze in haar broek. En tegelijkertijd poepte mijn teckel over Connie heen. Zoals u ongetwijfeld weet, deden Connie en Ischa het allebei in hun broek toen ze elkaar voor de eerste keer buiten de radiostudio ontmoetten. De overeenkomst was zo frappant dat ik mijn teckel Izzy heb genoemd. Hij gaat ook heel graag bij Connie logeren.’

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *