Green river killer

De Green River Killer kon 20 jaar lang zijn gang gaan, in de buurt van Seatle. Er zijn zo’n 70 vrouwen door hem vermoord. Waardoor komt dat? Door falend politiebeleid, niks anders. Het aantal dode vrouwen zou beperkt kunnen hebben gebleven tot hooguit 15, wanneer de politie serieus aan het werk was gegaan. Vijftien is ook al een hoog aantal, natuurlijk. De grijze pick-up truck van de GRK die was aangewezen door een pooier, maar die werd niet geloofd, want het was maar een pooier. Het is maar een voorbeeld. Zelfs toen het DNA-onderzoek nog in de kinderschoenen stond, was er al het microscopische onderzoek, dat wees op verfvlekjes. Niet op gelet. Niet alleen niet op gelet, niet gedáán. Pas na 20 jaar werd er aandacht aan besteed. Hoe dom moet je zijn?!

7 Reacties

 1. Nederland heeft er drie of vier gehad. Rusland ook. Australië, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Duitsland enz. ook. Maar het koninkrijk voor seriemoordenaars is toch wel de VS. Hoe komt dat?
  Zou het kunnen komen door de pers, die al dat gemoord sensationeel brengt en zo ook anderen op ideeën laat komen? Het moet volgens mij zo’n soort oorzaak hebben: Amerikanen zijn niet anders dan jij of je buurman, en ook zijn de straffen er een stuk hoger dan bijvoorbeeld in Nederland.

 2. Ik heb hier iets gelezen:
  http://www.chowk.com/articles/11167
  Waarin de schrijver zegt dat Amerika het land der extremen is: veel goeds, veel slechts. I dunno… Ik denk dat media meer werkt op massamoordenaars. De freaks die nodig aandacht moeten hebben van de wereld, enzo. Seriemoordenaars, als je daar je carriere van wilt maken moet je toch een tijdje meer low key zijn, denk ik zo!

 3. Dat Amerika het land der extremen is, tja, volgens mij is Rusland of China het land van de extremen. Maar vandaar hoor je toch betrekkelijk weinig over seriemoordenaars. Vanuit Amerika hoor je bij wijze van spreken elke week over een nieuw geval.
  Er moet dus iets zitten in die Amerikanen of in de Amerikaanse samenleving dat sommige Amerikanen ertoe drijft seriemoordenaar te worden. My guess: the press.

 4. Zo was er ooit een Duitse beul geweest (hij is niet erg bekend bij sommige mensen) die Carl Gröpler (1868-1946) heette en twee van de meest beruchtste seriemoordenaars van Duitsland heeft terechtgesteld en dat waren Fritz Haarmann (1879-1925) en Peter Kürten (1883-1931), de wrede vampiermoordenaars van Hannover en Düsseldorf.
  Gröpler heeft bij de executie van Kürten op 2 juli 1931, uitgevoerd in de Klingelpütz-gevangenis van Keulen vast nog wel uit diens mond vernomen dat de Vampier van Düsseldorf het geweldig zou vinden als na zijn executie diens bloed nog was te horen gorgelen uit zijn nek! En de dag daarvoor had Kürten als galgenmaal (of beter gezegd guillotine-maal!) een wienerschnitzel gegeten met gebakken aardappels en witte wijn! Sarcastisch genoeg werd Carl Gröpler na WO II door de Russen gearresteerd en in de gevangenis van Maagdenburg opgesloten waar hij nooit meer uit kwam omdat hij in 1946 daarin overleed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *