TV Show op Reis

Zou wel toptelevisie opleveren, de TV Show Op Reis die Hitlers bunker aandoet. Wij horen de immer vriendelijke stem van Ivo Niehe al vertellen terwijl die lange gestalte licht gebukt door de gangen loopt: ‘De bekende leider van het Duitse volk leidt ons hoogstpersoonlijk rond door zijn bijzondere woning. In de salon stelt hij ons voor aan zijn lieftallige verloofde Eva Braun, die, zo vertrouwt de Führer ons toe, binnenkort een huwelijksring om haar vinger geschoven krijgt. Bovendien is de Führer net jarig geweest. Desondanks kan ik geen tekenen van feestvreugde ontdekken. Onder het genot van een kopje alcoholvrije glühwein, hoogstpersoonlijk gebracht door de vrouw des huizes, vraag ik Adolf naar het waarom.’ Waarna Hitler een beetje quasi-diepzinnig gaat uitleggen waarom hij niet zo van verjaardagen houdt. ‘Doet je toch denken aan de dood en zo.’ En dat terwijl hij zo graag dat duizendjarig rijk zou willen meemaken. Ivo lacht hartelijk. Hitler kijkt bloedserieus terug. Et cetera.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *