S-Rex

Hoe is het idee in godensnaam ontstaan dat T-rexen van die belachelijk minuscule armpjes hadden? Iemand heeft vast ooit eens in de dooiende permafrost een mummie gevonden van zo’n beest, met van die voorpootjes, en heeft zijn ontdekking wereldkundig gemaakt als zijnde de T-rex, met de van toen af geldende vorm van de T-rex.

Tja.

Ik ben het er niet mee eens, als u het mij vraagt. Wat ìk denk, is dat die archeoloog daar ginder het prehistorisch equivalent van een softenonkind heeft opgedist. Misschien zijn er een paar van die beesten gevonden met dezelfde afwijking — het kan. Maar dan nog? Allemaal softenon-T-rexen. S-rexen, dus.

De gezonde saurussen liggen nog veilig onder het Siberisch ijs. Wat zullen we ervan opkijken als we dìe opgraven! T-rexen met ENORME voorpoten, die gewoon op vier ledematen liepen. Gewoon. Op vier ledematen. Net als mamoeten.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

14 Reacties

 1. Er kan in die plantjes die er toen op aarde waren toch wel een stofje zitten dat een soort softenonuitwerking op T-Rex-embryo’s had? Misschien is dat plantje ook wel uitgestorven. Als je kijkt naar wikipedia wordt het er alleen maar ongeloofwaardiger op. Het lijf van de T-Rex is is horizontaal. Twee enorme achterpoten achter het midden houden het geheel overeind. Nog twee enorme voorpoten erbij ware veel praktischer geweest. Maar goed. Het is waarschijnlijk niet voor niet dat ze het niet gered hebben.

 2. Zet de tijd even goed, Max.
  Dat plantje zou heel goed hebben kunnen bestaan. Maar dat verklaart nog niet waarom T-Rex zulke korte armpjes had en de andere dieren niet. Bovendien was T-Rex geen planteneter.
  Het lijkt me dat grotere voorpoten een nadeel voor T-Rex moeten hebben gehad. T-Rex is volgens mij een aaseter geweest en niet een roofdier zoals een leeuw dat is.

 3. Ja, voor een aaseter zijn die korte armpjes dan wel weer handig. Kun je lekker meer friemelen en peesjes kapot trekken en darmpjes eruit halen.

  Het aas zou van de plant hebben kunnen eten.

  Ik zal even kijken waar of dat ik de tijd kan rechtzetten.

 4. De T-Rex lijkt mij een misfit in de evolutie. Een kangoeroe heeft ook zeer korte armpjes, maar die is weer zeer snel, door zijn achterpoten en zijn staart. Daar zal een T-Rex het ook wel van moeten hebben gehad, hij heeft niet voor niets een enorme staart.
  De T-Rex kan waarschijnlijk niet harder gelopen hebben dan 40 km per uur, dat maakt hem onwaarschijnlijk als roofdier.
  Ik denk niet dat hij zijn armpjes heeft gebruikt voor het friemelen en peesjes kapot trekken en zo. Dat deed hij met zijn onwijs grote bek, lijkt mij.

 5. Nu je het zegt, ja. Hoe deed hij dat dan, in vredesnaam. Duidelijk een misfit in de evolutie. Logisch dat hij is uitgestorven.

 6. Of hij masturbeert door zich te likken, net als een hond. Met zo’n mond hadden ze het ook wel de tyrannosaurus Befkoning kunnen noemen. Cunnilingusrex?

 7. Stel je voor dat je een holbewoner bent, die dan HELEMAAL in zijn mond springt, en omdat die t-rex te kleine armen heeft kan hij je er niet uitpulken dus moet hij wel zijn tong gebruiken. Man! Zet je schrap in die bek voor het grootste sexuele genot OOIT! Volgens mij het tramsurfen van de oertijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *