Stenigen

Bij Pauw & Witteman zat een rare moslim met een raar mutsje en een raar baardje en een raar pak dat hij van zijn veel grotere broer had geleend. Hij was van mening dat mensenrechten een westers iets waren en dat westerlingen zich niet mochten bemoeien met de steniging van een Iraanse vrouw. De jongen was zo dom en tegelijkertijd zo overtuigd van zijn eigen slimheid dat het duizelde. Waarom Pauw & Witteman om de zoveel tijd dat soort gestrande dorpsgekken uitnodigt, blijf ik mij afvragen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

32 Reacties

 1. ja, op mijn erewoord, blind op het graf van mijn betovergrootmoeder.
  Live door haar horen zeggen, in Felix Meritis. De westerse feministen moesten afblijven van andere culturen, hoe barbaars ook.
  Mogen de westerse feministen dan wel Ho! roepen als zulks denkend lui hier te lande in grote getallen verschijnen en een stempel drukken op de zuurverdiende vrijheid van vrouwen? Nee,is gebleken. Dan ben je onverdraagzaam.

 2. Of westerlingen zich al dan niet “mogen” bemoeien met wat er in verre landen gebeurt maakt niks uit. De tijd dat ze in staat waren om het effectief te doen is voorbij. Wat blijft is een hoop geschreeuw.

 3. Niet zo moeilijk om het eens te zijn met én Molovich én Germaine Greer en het absoluut oneens te zijn met jou, Oud Zeikwijf, trouwens heerlijk zo’n nick ;-). Het haakmutsje was van het type gw en al 4 jaar had hij doorgestudeerd voor islamist.helaas hij kan beter terug gaan naar school en doorleren voor mensch. En P&W hebben met dit doorgedraaide pubertje de plank volkomen misgeslagen….. what’s next?

 4. Huh? Wat krijgen we nou? Molo is het toch ALTIJD met me eens? En ik met hem? Of is er een breuk in het tijdruimtecontinuüm, ben ik in de omgekeerde wereld aanbeland, of heb ik iets gigantischs gemist?

 5. Ik vind het mooi dat er meer discussie is over of en hoe en misschien we er een mening over mogen hebben of mogen bemoeien of niet dan over het feit dat er een chick stenen tegen dr knar krijgt!
  En dan denk ik “Een chick krijgt stenen tegen haar knar en gaat dan waarschijnlijk dood.”
  Ja. Dat is zo. Discussie gesloten! Wat is dit voor een wijvenplaneet aan het worden met al dat gemiep over shit waar we niets aan kunnen en willen veranderen?

 6. Hij blijft dreigend, dat jongmens met de rare kleren.

  ‘Wat mijn deelname aan de discussie bij Pauw en Witteman heeft opgeleverd kan ik nu nog niet zeggen. Als de rook van dit slagveld is neergedaald, dan zou ik daar wellicht een artikel over kunnen schrijven.’

  Een quote uit zijn opiniestuk in de Volkskrant.
  http://tiny.cc/ks0id

 7. Er zou op onze universiteiten eens een anti-domheids-cultuur moeten bestaan: wie gelooft in God of in Allah (pardon, het jongmens schrijft Allaah) of wie niet gelooft in de evolutietheorie komt niet op die universiteit terecht.
  Het zou een hoop geraaskal schelen.
  Overigens: de gewone islamieten zullen blij zijn dat de Volkskrant en ook P&W ruimte hebben gegeven aan zoveel domheid.

 8. Ik tegen vrouwen?? Ik kijk zelfs naar feministische films! (nou ja de trailers dan op zijn minst) En porno! Dat zit barstensvol met vrouwen!
  En een anti-domheidscultuur op een universiteit, dat is simpel: hef ze op. Ik heb nergens zulke schokkend domme mensen gezien als op een universiteit. Maar dat zal ook wel door die vorm komen. Mijn idee: laat 18 jarigen gewoon 4 jaar lang de meest awesome films en teksten zien, laat ze daarmee doen wat ze willen, laat ze zich dan presenteren ergens en laat de bedrijven dan maar plukken en bijmesten.

 9. Ja, maar waar moet je heen met kinderen die zich interesseren voor archeologie, medische dingen, wiskunde, chemie, natuurkunde, astrologie, neurologie. Waar, bedoel ik, moet iemand heen die zich interesseert voor de Kippfestkunde?
  Die kinderen kun je niet naar die films laten gaan, daar moet een studie voor open staan, lijkt mij, waar je ze naar toe kunt sturen.

 10. Je schreef toch echt dat je het idee had dat onze planeet ineens in een wijvenplaneet was veranderd. En dat klonk niet complimenteus, Kippfest.

  Ik weet niet op wat voor universiteit Kippfest zijn bevinden baseert (het zal wel niet de universiteit des levens zijn geweest), maar ik vermoed dat de studenten die hij sprak een zogenaamde geesteswetenschap volgden. Letteren, heette dat vroeger. Of juist nu. En dat het vroeger geesteswetenschappen heette. In ieder geval, dat is geen echte wetenschap. In die contreien beginnen ook altijd revoluties.

  Islamitische terorristen zijn dan geloof ik weer meer van de exacte wetenschappen. Die zijn nogal rigide in hun denken en dat heeft dan zo z’n weerslag op hun visie op hun geloof.

 11. Maar wat deed die domme islamiet ook weer? Politicologie?
  Juist de mensen die zich interesseren voor exacte wetenschappen, zijn geen terroristen, lijkt mij. Over het algemeen, natuurlijk. Want je hebt er ook bij zitten… Nee, die heb je niet. Exacte wetenschap is het beste.

 12. Ik heb eens een artikel gelezen over moslimextremisten in Indonesië. Dat waren allemaal exacte wetenschappers. Meestal bezig ingenieur te worden. Bij Al Qaeda zit het toch ook tjokvol dokters en bouwkundigen? Allemaal mensen met een exacte achtergrond.

  En hoe moet je zo’n vliegtuig besturen? Met een brein dat alleen maar in staat is om in onbegrijpelijke bewoordingen over de ‘mythologisering van het Marxistisch ideaal in de Noord-Finse literatuur’ te schrijven? Nee, daar heb je toch echt wel een exact brein voor nodig.

  In ieder geval, dat artikel over de Indonesische moslimextremisten ging erover dat die jongens heel graag alles letterlijk nemen. En de koran ook. Ze hebben heel erg behoefte aan een eenduidige uitleg, en die wordt geleverd door extremistische imams.

 13. Voortbordurend op het bovengenoemd filmpje belandde ik bij deze 2 fragmenten. Ze zijn in moeilijk banlieue-Frans, de zgn “verlan”. Ik kan die vertalen voor geïnteresseerden, maar niet nu want nu ga ik slapen. Wat die jongens zeggen is gruwelijk, je kan je niet voorstellen dat er zo wordt gesproken door een ingezetenen van een Westers, modern land. Helaas is het de realiteit. Ik ben jong geweest, ik heb gestudeerd in een grote Franse stad waar je uitwassen van deze mentaliteit toen (30 jaar geleden) gewoon tegenkwam op straat, al was je nooit in een banlieue geweest. Je kon er als jonge vrouw niet alleen ’s avonds laat op straat lopen zonder omringd te worden door zulke jongens (ze blijven heus niet in hun banlieues!). Ik had gehoopt dat dat hier niet zou gebeuren, maar ik zie het toch steeds meer die kant op gaan. Het leven van de meisjes in de allochtone wijken van Frankrijk is a living hell. En niemand, niemand doet daar wat aan. De macho’s winnen steeds meer terrein. In Iran en elders. Nix wijvenplaneet.

 14. @Max. Er zullen gerust een stuk of wat ingenieurs bij Al Quada werken. Mensen die met een vliegtuig kunnen vliegen of die een bernbom kunnen maken. Daar heb je niet zozeer een exacte geest bij nodig.
  Maar hoeveel terroristen zitten er in de wérkelijk exacte vakken: wiskunde, natuurkunde, kosmologie, scheikunde, astrologie etc.
  Die leden geloven in Allah (pardon: Allaah). Wie in een god gelooft, heeft per definitie niet een brein dat geschikt is voor exacte wetenschap.

 15. Ik had laatst anders een stripboek gelezen waarin zo’n dude exacte mensen helemaal gek liet worden omdat hij een maffe paradox had ontdekt die zou bewijzen dat exacte wiskunde nooit exact kan zijn. Wel een aanrader trouwens! Logicomix of zoiets.

 16. Anyhoo iedereen die de waarheid in pacht denkt te hebben wantrouw ik. Behalve mezelf maar ik ben dan ook echt serieus goddelijk in alles wat ik doe.

 17. Domheid is de verkeerde beschrijving voor deze man. Hij is niet dom. Hij heeft zich aangesloten bij de officiele mening van de regering in Iran over deze steniging en benoemt de argumenten daarvoor. Daar kun je het mee oneens zijn, maar dat heeft niets met domheid te maken.
  “De universele rechten van de mens is een Westers produkt.” Dat is toch gewoon zo? Dat het een goed produkt is doet daar niets aan af. Wij vinden dat ze ook in Iran moeten gelden, maar meer dan de Iranezen te proberen daarvan te overtuigen kun je niet doen.

  Verder is het nogal hypocriet om deze ene wreedheid er tussenuit te pikken en belangrijker te vinden dan bijvoorbeeld alle mensen die in China aan de galg worden gehangen, of de honderdduizenden burgers die in de oorlog tegen Irak zijn gedood.

  1. Bravo Bob!
   Dom zijn degenen die niet verder kunnen kijken dan hun westerse neus lang.
   Al wat westers is is goed? Pffff
   Tenenkrommende journalistiek, dom zijn Pauw en Witteman.
   En nee hoor, ik ben niet voor die steniging, maar dat was die jongen ook niet?!

 18. Ik vond ‘m erg zelfingenomen overkomen en ontdekte weinig intelligents in zijn uitspraken (ze leken me gekopieerd en niet van zichzelf komen), wat bij mij de indruk wekte dat hij dom was. Bier komt uit Mesopotamië en kunnen wij dus een oosters product noemen. Maar ik ben mans genoeg om te erkennen dat het een goed product is. Ik bedoel, als iets een goed product is dient de herkomst ervan niet toe te doen. En dat iets hypocriet is, dat zou best, maar dat hoeft niet te betekenen dat je nooit iets zou doen. Maar je hebt gelijk hoor. Toen een bepaalde cabaretier zich druk maakte over de mensenrechten in China kreeg hij zelfs Freek de Jonge over zich heen. Dat de Chinese cultuur duizenden jaren ouder is dan de westerse en dat je niet moest proberen er zoiets prils als de universele rechten van de mens op toe te passen.

  Maar goed. Misschien was de jongen met een rare mutsje niet dom. Misschien was hij gewoon wat onhandig, en kwam zijn onbeholpenheid bij mij over als misplaatste zelfgenoegzaamheid. Mijn kritiek betrof eigenlijk ook vooral Pauw & Witteman, die er een handje van hebben om extremistische moslims uit te nodigen en deze dan en plein public voor schut te zetten. Nodig ze uit en ondervraag ze serieus. Of laat ze lekker thuis.

 19. Ik moet even de heer Molovich verdedigen. ‘Verder is het nogal hypocriet,’ zeg je. Maar dan wil je dus álles ‘verbieden’! Dan mag je ook niet schrijven over de galghangingen in China, want waarom pik je dat er dan uit? Dan mag je ook niet schrijven over Westerbork, ‘want er waren wel ergere kampen’.
  Verder was die jongeman oliedom.

 20. ‘Mijn kritiek betrof eigenlijk ook vooral Pauw & Witteman, die er een handje van hebben om extremistische moslims uit te nodigen en deze dan en plein public voor schut te zetten.’

  Dat uitnodigen van vreemde, domme, bizarre, zeer uitgesproken en vaak zelfs zielige mensen voor de camera trekken en voor schut zetten is wat tegenwoordig de kijkers trekt geloof ik.

  Je ziet het niet alleen bij Pauw & Witteman.

 21. Dat ook. Waar zouden we zijn zonder hypocrisie en zonder selectieve verontwaardiging? Waarschijnlijk nog ergens in de Middeleeuwen.

 22. Veel intressanter vind ik nadenken over “Wat als ze in China mensenrechten hadden?”
  Wat als ze daar ook tegen de klippen hadden lopen doorfokken, gelijk als india? Ik heb ooit eens gehoord dat de prijs van staal door het dak aan het gaan is door de aantrekkende vraag in china. Anyhoo, dat vind ik dus intressant.

 23. Ik heb ooit in 2016, een 3D-tekenfilm over Zorro the Chronicles (Zorro de kronieken) aangetroffen en daarin was te zien hoe de boosaardige gouverneur van Los Angeles, Monasterio, niet bepaald veel liefde gaf naar zijn medemensen! Hij zag de indianen als minderwaardig, was ook niet bepaald dol op rijke en arme mensen aldaar waaronder Don Diego de la Vega (zogenaamd een rijke nietsnut maar niemand minder dan Zorro en hij daar de criminaliteit, terreur en corruptie steeds bestreed) en hij had zelfs de domme sergeant Garcia in dienst die wel op Zorro joeg maar eigenlijk het niet eens was met het schrikbewind van diens baas.
  Monasterio leek echter wel verliefd te zijn op de mooie tweelingzus van Don Diego, Ines de la Vega. Zij was een bloedmooie en zwartharige jongedame die op haar beurt een mooie vriendin had in de vorm van de even mooie en bruinharige Carmen Villalonga en deze was op haar beurt verliefd op Don Diego.
  In een bepaalde aflevering, ‘Foolproof Plan’ wilde Monasterio echter weten wie Zorro was en besloot hij om alle mannen in Los Angeles te laten arresteren, waaronder ook Don Diego en zijn “doofstomme” vriend Bernardo. Daarna liet hij Ines en Carmen “ontvoeren”, bracht hen beiden naar een afgelegen strand waar de beide jongedames op een rots moesten gaan zitten en werden hun handen op hun rug gebonden om zo als lokaas voor Zorro te gaan dienen! Deze kwam inderdaad opdagen en hij bevrijdde de beide meisjes om daarna zijn aartsvijand eens goed voor schut te zetten.
  Helaas zouden in het echt, als Monasterio was vervangen door ondankbare uitvreters, klaplopers, nietsnutten en aanranders onder de moslims, “vluchtelingen en asielzoekers”, de inwoners van Los Angeles hen beslist NOOIT hartelijk welkom hebben geheten omdat ze daar vreemdelingen totaal niet vertrouwden en ze hun vrouwen en meisjes zeker niet wilden overleveren aan harteloze en liefdeloze monsters onder de opgenoemde groeperingen!
  Wie alleen maar haat kent, oogst en zaait en dus geen liefde zal daar uiteindelijk zichzelf mee vernietigen, gelijk aan kapitein Achab toen deze constant op Moby Dick, de witte walvis, joeg!
  Het idee om Moby Dick te zien als een symbolische vijand zoals de islam is me wat vergezocht daar deze walvis namelijk steeds werd opgejaagd door walvisvaarders en niet andersom en hen met tientallen tegelijk de dood injoeg! En wat mij betreft mag Moby Dick de boten van het opgenoemde uitschot tot zinken brengen in de Middellandse Zee en de laatsten hierna gezellig terug naar Afrika en het Midden-Oosten terug zwemmen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *