Schemer

Het is mij opgevallen dat het in Engelse misdaadseries op de tv nooit overdag is. Steeds worden de belangrijkste scènes na zessen ’s avonds afgespeeld. Er is nog wel wat licht van buiten, maar binnen is het zeer donker. Doe eens een lampje aan!, zou ik zeggen. Natuurlijk is het veel spannender om geen lampje aan te steken en om in die schemerdonkerte te zeggen: ‘Harry, wie Grace heeft vermoord, moet ervoor boeten!’ Of iets dergelijks, u merkt wel dat ik geen deskundig kijker ben. Ik zat wel te denken, terwijl ik aan het kijken was: zo moeten de Nederlandse politici het ook eens proberen! ‘Helaas moeten er forse bezuinigingen worden doorgevoerd op de AOW.’ Zo’n zin kun je ook in de schemerdonkerte zeggen.

5 Reacties

  1. De enige uitzondering is de laffe serie Midsomer Murders. In Midsomer wordt elke week op klaarlichte dag iemand vermoord. Dat daar nog mensen willen wonen is op zich al raadselachtig. De enige verklaring die ik kan bedenken is dat de overwegend bejaarde bevolking daar voor een spotprijsje woont. Noodgedwongen, vanwege de kortingen op de AOW, aangekondigd in de schemerdonkerte van een nachtelijke persconferentie.

    1. Ik vermoed dat Midsomer een geheime gevangenenkolonie is van de Britse justitie. Dat verklaart A. waarom er zoveel misdaden gepleegd worden en B. waarom het dorp niet uitsterft. Het is natuurlijk allemaal top secret en MI5 en MI6 en zo…

  2. Zou het kunnen dat die series aan het eind van de dag worden opgenomen? Als het echte werk er al op zit, kom jongens, wie gaat er mee naar Larry’s, gaan we nog effe een whodunnit draaien, wie wil de slechterik zijn?”.

  3. @ Rigo. Nee, daar zijn die BBC-series te goed voor. Ze doen het voor het dramatische effect. Als er dus twee agenten aanbellen en binnengaan in een landhuis of zoiets, dan brandt daar geen licht. Ook in het politiebureau brandt onvoldoende licht.
    Ze zullen wel denken: zo wordt het nog spannend om naar te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *