7 Reacties

 1. Het is inderdaad weer eens te genânt veur weurden. Heb je ‘m trouwens onlangs met Jeroen Krabbé gezien, die schilderijen had gemaakt van zijn opa die in Auschwitz is omgekomen. Krabbé had brieven bij zich van zijn (als ik het goed onthouden heb) tante, die Krabbé’s opa nog had gezien voordat hij in Westerbork op de trein werd gezet. Emotiefetisjist Matthijs van Nieuwkerk: “Jeroen, wat was de meest emotionele zin die je in die brief hebt gelezen?!”

  Dat vráág je toch niet?

 2. Ja, da’s waar. Volgens mij heeft hij zelfs bedongen dat, hoe heet die jongen van Telekids die zo goed is in bekende Nederlanders nadoen, hem niet meer persifleert. Of in ieder geval niet als Matthijs er zelf bij is.

 3. Wat in die bewuste uitzending met Jeroen Krabbé ook erg leuk was, was dat ze een stel dames hadden uitgenodigd die over de ster van The American gingen babbelen, George Clooney. De dames roemden niet alleen Clooney’s appetijtelijke uiterlijk, maar ook het feit dat hij zo aardig is gebleven, zo toegankelijk, zo sympathiek. Op een gegeven moment richtte Matthijs van N. zich tot Jeroen K. met de vraag wat hij, als acteur, van George C. vond. Waarop Jeroen K., nooit te beroerd om te laten merken dat hij op goede voet staat met de Groten der Aarde, zei: “Heel goed acteur. Ik heb met hem gewerkt in Ocean’s Twelve. En ik vond ‘m ontzettend leuk. Hele bescheiden, aardige jongen, die last heeft van het image dat hij zelf heeft gemaakt. Dat is ie niet! Het is een veel aardiger iemand dan iedereen denkt.” Waarop Matthijs van Nieuwkerk zei: “Nog aardiger?” Die vrouwen hadden immers niets anders gedaan dan betoogd hoe verschrikkelijk aardig George Clooney is.

 4. In Toomler laatst zei een comedian:
  “Matthijs van Nieuwkerk is Satan.”
  Dus ik, opschrijven op mijn blognote: “Matthijs van Nieuwkerk is Satan.” De comedian weer: “Mevrouw, wat schrijft u daar op?”
  ik: “Nou, wat u net zei.”
  comedian: “Maar wat?”
  ik, voorlezend: “Matthijs van Nieuwkerk is Satan”
  Comedian: “Maar waarom schrijft u dat op?”
  ik: “Omdat het waar is. Matthijs van Nieuwkerk IS Satan.”

  Toen ging mijn zoon van schaamte ergens anders zitten en sindsdien praat hij niet meer tegen me.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *