Guantánamo

Wat te doen met de gevangenen van Guantánamo Bay nu ze daar weg moeten? In het bijzonder: wat te doen met de Libiër waarvan de rechter oordeelde dat hij acht jaar onschuldig vastzat? Loslaten in de natuur? Wat zou u doen als u acht jaar onterecht in de nor had gezeten, en op gruwelijke wijze was gemarteld? Wraak nemen, juist. Misschien niet uit eigen initiatief — in het geval van een boerenkinkel met de IQ van een erwt — maar dan weet Al Qaeda je te vinden. Een gewilliger stuk gereedschap kunnen ze zich niet voorstellen. Wás je geen terrorist, dan word je het alsnog.

Hoe de wereld te beschermen tegen de woede van deze versgekweekte fanatiekelingen? Geen land wil ze hebben, zeker niet als ze wél iets op hun kerfstok hebben.

Daar heb ik het volgende op bedacht: de VS voorziet ze van nieuwe identiteiten — als ambtenaren van het State Department. We proppen ze in een Jumbo Jet en sturen ze — met veel mediatrammelant en onopzichtige hiaten in de security — naar Afghanistan. Hapt Al Qaeda niet meteen, dan laten we ze verder de wereld rond reizen, Flying Dutchmen nieuwe stijl,  tot dat ze eindelijk ooit opgeblazen worden.

Mocht mijn methode u ietwat rabiaat overkomen, dan kunt u de actie ‘Adopteer een terroristje’ op poten zetten, er eentje in huis nemen en hem liefde voor de mensheid laten ontwikkelen d.m.v. begrip en genegenheid .

3 responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *