En anders ga je een rondje om!

‘Mevrouw, zelf ben ik al meer dan 65 jaar, vijf-en-zestig jaar getrouwd! Met Gozina. En ik vind het be-la-che-lijk! Ik lees zojuist in uw krant, die ik al 35 jaar iedere week trouw lees, een stuk waarin koppels worden aangespoord zich in te schrijven voor een ‘Huwelijk APK’. Belachelijk mevrouw!
En tot mijn ontsteltenis moet ik ook nog lezen dat deze schandalige vertoning wordt georganiseerd door de Gereformeerde Kerk! MIJN gereformeerde kerk. Waar moet het heen mevrouw, met deze wereld.
Met je vrouw aan de onderhandelingstafel? Belachelijk! Niemand mevrouw, niemand anders dan ONZE LIEVE HEER heeft zich te bemoeien met dit door GOD ingezegende verbond.
En natuurlijk zijn er mindere dagen, die hebben Gozina en ik ook gekend. Zoals in 1967, toen Gozina tegen mijn uitdrukkelijke wens in automatische aardappelschilmachine wilde aanschaffen. Dat was niet fijn. Maar een huwelijk APK?
Belachelijk!
Bidden, bidden en nog meer bidden.
En als dat niet helpt, dan ga je gewoon een rondje om!’

Berend Quest
Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *