Doodstraf

Waarom ben ik niet tegen de doodstraf? Daar zijn wij Nederlanders toch allemaal tegen? Dat kan wel zijn, maar ik ben er niet tegen. Ik ben wel tegen de Amerikaanse methodes: elektrische stoel, injecties etc. Ik vind dat de doodstraf voltrokken moet worden per executie: een stuk of vijf scherpschutters dus, jij staat daar tegen een muur, paf en daar ben je er geweest. Ik zou er nog één dingetje aan willen toevoegen. De gedoodstrafte moet óók een geweer of een pistool krijgen. Daarmee kan hij zelfmoord plegen, of hij kan een of meer scherpschutters omleggen. (Het zou misschien snel over zijn met die doodstraffen.)

17 Reacties

 1. Ik zie een real life soap bij SBS6: Welke beul heeft het werkende pistool of is het toch de boef? sms Beul_1 naar 3131. Kijkcijfers door het dak!

 2. Mij lijkt de doodstraf ook prettiger dan jarenlang in een Nederlandse gevangenis rondhangen, met Mona-toetjes en SBS6. En denk eens aan die kerstvieringen daar: een feest van licht, een feest van vrede enzo.

 3. Ik zag toen ik nog tv keek eens een interview met een Amerikaanse terdoodveroordeelde die voor executie door het vuurpeloton gekozen had – ik meen dat dat in de staat Idaho was, waar dat meen ik nog steeds kan. Zijn motivatie: ik heb zelf iemand doodgeschoten, en in de Bijbel staat “He who lives by the bullet shall die by the bullet.”

  Daar keek ik wel van op, dat ook blijkbaar niemand tegen hem heeft gezegd dat het onwaarschijnlijk was dat het zo in de Bijbel zou staan.

  Anderzijds, het is wel een belangrijke beslissing natuurlijk dus je wilt hem op goede gronden nemen, maar de alternatieven waren ook niet aantrekkelijk.

 4. Ik wil eigenlijk een opiniestuk over de doodstraf gaan schrijven. Het is misschien niet de goede tijd ervoor, maar dat maakt me niet zoveel uit.
  Hoeveel levenslang gestraften hebben wij in Nederland, en hoeveel long stay-bewoners in de TBS? Die hebben eigenlijk ook de doodstraf gekregen, maar dan op termijn.
  Ik vind eigenlijk dat iedereen de keuze moet kunnen maken: blijf ik levenslang in de gevangenis of laat ik ze er, bijvoorbeeld binnen een jaar, een einde aan maken.

 5. @Ben: Dan kiest toch niemand voor de doodstraf? Und übrigens heb ik wel eens gelezen dat de doodstraf helemaal niet goedkoper is dan levenslang, het is zelfs veel duurder(!!):
  http://www.deathpenaltyinfo.org/costs-death-penalty
  Dat heeft er mee te maken dat de veroordeelden nog meerdere jaren in een speciale gevangenis zitten, en dat is ook nodig omdat zelfs de USA het niet op zijn geweten iemand te snel te executeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *