25 uur

Als je geen notie hebt van dag en nacht, schijn je na verloop van tijd dagen van 25 uur te maken. Dat heeft onderzoek uitgewezen. (Heb ik mij laten vertellen. Maar misschien is het een fabeltje. Zo stelt men hier dat onderzoek heeft uitgewezen dat een ‘biologische dag’ 24 uur en 11 minuten duurt.) Waarom is dat, zo vraag ik mij al lange tijd af? De aarde draait al zo lang als de mensheid en haar voorgangers erop rondlopen in 24 uur rond. Dacht ik. Je zou toch zeggen dat ons lichaam zich daaraan heeft aangepast. Je moet de tijd die je hebt toch optimaal gebruiken? Maar een dag is dus eerder voorbij dan ons lichaam zou willen. Of aan zou kunnen. In dat laatste geval, zo had ik bedacht, gebruik je dat extra uurtje (of die dagelijkse extra 11 minuten) wellicht om energie te sparen om weg te kunnen rennen voor een horde op hol geslagen mammoeten.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *