‘Ik wil je nog eens zien…!’

Sommige zinnen worden nooit gebruikt door een Nederlander, behalve door Nederlanders in Nederlandse films en het Nederlandse theater. Dat zijn zinnen (‘Kom toch terug, Alida!!’) die door de scenarioschrijvers zijn verzonnen en waarvan zij denken dat die door Nederlanders worden gebruikt. Het wordt tijd dat die scenario’s geschreven gaan worden, niet door de Gerard Soetemannen, maar door normale schrijvers. Hoewel het mij steeds pleziert om een maaltijd te maken en dan te zeggen: ‘Het eten is klaar, duifje!’

3 Reacties

  1. Zoals de Teletubbies die aan het einde van elke aflevering “Dag dag!” zeiden, omdat dat synchronisatietechnisch zo leek op “bye bye”.
    Ksss.

  2. Het schijnt dat Hans Teeuwen, toen hij nog samenwoonde met Kim van Kooten, als hij om een uur of drie ’s nachts na een optreden thuiskwam, steevast na het openen van de deur “SCHAT! IK BEN THUI-HUIS”, schreeuwde. Dit tot groot ongenoegen van de gehele buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *